Kun olet suorittanut näytöt hyväksytysti, saat tutkintotodistuksen ja luvan käyttää suojattua ammattinimekettä koulutettu hieroja.
Koulutus alkaa 26.8.2025 - 4.12.2026.
Jos osaat ammattitutkinnossa vaadittavat tiedot ja taidot. Silloin voit suorittaa pelkästään näytöt. Näytöt järjestetään keväisin ja syksyisin. Mikäli kiinnostuit asiasta, ota yhteyttä, niin kartoitetaan yhdessä osaamisesi.
SYKSYN 2025 NÄYTTÖTUTKINTO TILAISUUDET:
6.-10.10.2025 ammattitutkinnon näytöt 1-2
2.-5.12.2025 ammattitutkinnon näytöt 3-4
Erilaisten tuki- ja liikuntaelinongelmaisten potilaiden hoidon tarpeen arviointi, potilaslähtöisen hoitosuunnitelman laatiminen, hoitosuunnitelman mukaisen hoidon toteuttaminen, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen ja oman työn arviointi ja kehittäminen. Sisältää esimerkiksi potilaan tutkimista, hoidon kirjaamista, hieronnan perusteita ja soveltamista, lihasvenytyksiä, omahoidon ohjaamista, fysiologiaa, lääketieteellisiä opintoja sekä rakenteellista ja toiminnallista anatomiaa.
Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrityksen liikeidean määrittely, liikeidean mukaisten palvelujen tarpeen arvioiminen, yritystoiminnan aloittamissuunnitelman laatiminen, yrityksen talouden hallinnan suunnittelu ja yrittäjävalmiuksien arvioiminen sekä kehittäminen.
Hierottavan tavallisimpien kansansairauksien riskitekijöiden arviointi, tavallisimpien kansansairauksien ennaltaehkäisyn suunnittelu ja ohjaus, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen sekä oman työn arviointi ja kehittäminen.
Raajanivelten liikkuvuuden edistämisen tarpeen arviointi, raajanivelten liikkuvuutta edistävän hoitosuunnitelman laatiminen, rajanivelten liikkuvuutta edistävän hoidon toteutus, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden edistäminen sekä oman työn arviointi ja kehittäminen. Sisältää esimerkiksi nivelten liikkuvuuden tutkimista, pehmytkudos- ja nivelkäsittelytekniikoita sekä turvotusta vähentäviä tukisidoksia ja teippauksia.
Tutkintoon voi sisällyttää ammatillisen tutkinnon osan tai osia sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta, liikunnanohjauksen perustutkinnosta, terveysalan ammattitutkinnosta, liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnosta, kehitysvamma-alan ammattitutkinnosta tai mielenterveys- ja päihdetyön ammattitutkinnosta enintään 25 osaamispisteen laajuisesti.